راه‌های مهاجرت به خارج از کشور

راه‌های مهاجرت به خارج از کشور

مهاجرت شاید از زمان اولین انسان‌ها همواره به‌عنوان راهی برای بهبود زندگی مورد توجه بوده است. در دوران مدرن، متقاضیان مهاجرت، دیگر تنها افرادی نیستند که می‌خواهند زندگی بهتری داشته باشند؛ بلکه دولت‌ها هم برای تأمین نیروی کار و همچنین سرمایه، در پی جذب مهاجرانی هستند که شرایط موردنظرشان را دارند. در این مطلب به راه‌های مختلف مهاجرت به خارج از کشور نگاهی می‌اندازیم.

راههای ‌مهاجرت ‌به‌ خارج ‌از ‌کشور

قبل از هر چیز چند نکته بگوییم:

اصولا مهاجرت، به کشورهایی با شرایط بهتر و برتر نسبت به کشورهای مبدأ صورت می‌گیرد؛ شرایط آموزشی، کاری و تحصیلی بهتر که نوید آینده روشن‌تری را می‌دهد.

برخی از این کشورهایِ برخوردار از شرایط بهتر یا همان کشورهای توسعه‌یافته اساسا سیاست‌ها و برنامه‌های مهاجرتی خاصی دارند و هرساله تعداد مشخصی از متقاضیان مهاجرت را با سازوکارهای مختلف جذب می‌کنند. برخی از کشورها هم چنین برنامه‌هایی را ندارند.

مهاجرت از راه سرمایه‌گذاری: کشورهای مختلفی هستند که از راه سرمایه‌گذاری می‌توان اقامت موقت و سپس اقامت دائم آنها را به دست آورد؛ استرالیا و کانادا شاید معروف‌ترین آنها باشند. هر کشور هم روش‌های سرمایه‌گذاری متنوعی با شرایط مختلف دارد.

ایراد بزرگی که این روش دارد، نیاز آن به یک سرمایه مالی قابل توجه است که عملا آن را برای خیلی از متقاضیان مهاجرت ناممکن می‌سازد.

مهاجرت کاری: برخی از کشورهای دنیا نیاز خود را به نیروی کار متخصص، از میان متقاضیان مهاجرت تأمین می‌کنند. این نیروی کار لزوما نباید یک فرد تحصیل‌کرده باشد اما باید در زمینه کاری خود تخصص و مهارت لازم را داشته باشد.

این شیوه مهاجرتی به چند صورت مرسوم است:‌ در شکلی از آن فرد متقاضی مهاجرت به یک کشور، ابتدا باید از کشور مقصد یک جاب آفر یا پیشنهاد شغلی دریافت کند و سپس در صورت داشتن برخی از شروط دیگر مثل مدرک زبان، می‌تواند ویزای کشور مقصد را دریافت کند.

در شکل دیگری از مهاجرت کاری، متقاضی در صورت داشتن یک شرایط مشخص، می‌تواند ویزای جستجوی کار گرفته و سپس فرصتی چندماهه برای پیدا کردن کار در کشور مقصد نصیبش می‌شود. ویزای جاب سیکر آلمان یکی از این دسته ویزاها است.

حسن بزرگ مهاجرت کاری این است که فرد مهاجر در کشور مقصد درآمدی دارد که با هزینه‌هایش تناسب دارد و حتی می‌تواند بخشی از درآمد خود را پس‌انداز کند.

مهاجرت تحصیلی: مهاجرت تحصیلی مهاجرتی کوتاه‌مدت محسوب می‌شود که البته خیلی مواقع به اقامتی دائم و مهاجرتی ابدی تبدیل می‌شود. دانشجوی خارجی حین تحصیل به‌مرور با فرهنگ، قوانین و به‌طور کلی شرایط زندگی در کشور جدید آشنا می‌شود و پس از فارغ‌التحصیلی، علاوه بر امتیاز تحصیل در آن کشور، از امتیاز آشنایی با آن هم برخوردار است.

نکته مهمی که در مورد مهاجرت تحصیلی باید به آن توجه کرد، انتخاب کشوری است که پس از تحصیل هم اجازه اقامت به فارغ‌التحصیلان را می‌دهد. این موضوع البته کافی نیست و باید به شرایط اقتصادی و وضعیت بازار کار آن کشور هم توجه کرد.

براساس این دو نکته؛ یعنی قوانین اقامت پس از تحصیل و بازار کار، کشوری مثل آلمان و همچنین کانادا می‌توانند مقاصد مهاجرتی خوبی باشند.

تحصیل در خارج از کشور البته هزینه‌های بالایی دارد که با توجه به عدم اشتغال دانشجویان در آغاز دوران تحصیل، تأمین آن‌ها کار آسانی نیست. به همین خاطر حتما کشورهایی با هزینه‌های تحصیل و زندگی پایین‌تر در اولویت انتخاب قرار می‌گیرند. در مواردی البته می‌توان با دریافت بورسیه این هزینه‌ها را پوشش داد.

گروه امیدار یک مجموعه فعال و باسابقه در زمینه مهاجرت و به‌ویژه مهاجرت تحصیلی است که می‌تواند علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور را دراین مسیر همراهی کند؛ شما می‌توانید از مرحله کسب اطلاعات و ارزیابی و مشاوره تا اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی، از خدمات مختلف امیدار استفاده کنید.

تحصیل داروسازی در چین

تحصیل داروسازی در روسیه

تحصیل پزشکی در کانادا

 

لینک منبع

دیدگاهتان را بنویسید