معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تشریح اولویتهای این سازمان در زمینه افزایش ایمنی و پیشگیری، از برنامه ریزی برای مانیتورینگ اعلام حریق و اتصال ساختمانهای پرخطر تهران به این سیستم خبر داد.
محمود قدیری در گفتوگو با ایسنا، در مورد برنامههای سازمان آتش نشانی در حوزه پیشگیری در سال جاری اظهار کرد: امسال چند برنامه را در اولویت قرار دادهایم و یکی از آنها مربوط به ایمنی ساختمانهای شهر است و در نظر داریم نزدیک به 2000 ساختمان مرتفعی که دارای خطر هستند را مد نظر داشته باشیم و با همکاری قوه قضاییه و شهرداریهای مناطق 22 گانه آنها را ملزم کنیم تا از حداقل شرایط ایمنی برخوردار شوند؛ زیرا معتقدیم با انجام تمهیدات ایمنی اولا احتمال حریق کاهش پیدا میکند و همچنین اگر حریق رخ دهد به سادگی توسعه پیدا نمیکند و از طرف دیگر اطفای حریق در چنین شرایطی سادهتر خواهد بود.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در ادامه گفت: یکی دیگر از برنامههایی که مد نظر داریم مربوط به نظام بازرسی ایمنی است که قبلا هم این کار را انجام میدادیم اما با توجه به مصوبه شورای شهر ملزم شدیم تا نظام بازرسی ایمنی را فعالتر کنیم. در سال 95 ما 7500 ساختمان را شناسایی کردهایم که در ردههای پرخطر، میان خطر و خیلی پرخطر قرار میگرفتند و در سال گذشته این میزان به 21 هزار و 696 ساختمان شناسایی شده رسید. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که تنها انجام این بازرسیها کافی نیست. ما بعد از بازرسی اخطاریههایی را ابلاغ میکنیم اما مسئله مهمتر این است که به فرهنگ ایمنی توجه بیشتری شود. ما موظف به شناسایی هستیم.
ادامه رسیدگی به وضعیت ساختمانهای بلندمرتبه دارای خطر در سال 97
قدیری در ادامه گفت: سال گذشته ایمن سازی 20 ساختمان شروع شد و به وزارتخانهها هم نامهای زدیم و درخواست کردیم که ساختمانها را برای بررسی و ایمن سازی به ما معرفی کنند. در زمینه نظام بازرسی پیگیریها با همکاری شهرداری منطقه و مرجع قضایی صورت میگیرد که در این زمینه آقای تورک به عنوان مسئول قضایی با ما همکاری خوبی داشت و حالا حسن زاده جای او را گرفته است و امیدواریم همین همکاری ادامه داشته باشد تا امسال هم بتوانیم به وضعیت ساختمانهای بلندمرتبه دارای خطر رسیدگی کنیم.
وی اجرای مانیتورینگ اعلام حریق را یکی دیگر از برنامههای سازمان آتش نشانی عنوان کرد و گفت: مدتها به دنبال این بودیم که ساختمانهای پرخطر را به این سیستم متصل کنیم و در این شرایط در صورتی که اتفاقی در این ساختمانها بیفتد سریعا در اتاق کنترل این مسئله اعلام میشود که این اتفاق سرعت پاسخ را کاهش میدهد. یکی دیگر از محسنات این اتفاق این است که ما میتوانیم بازدیدهای دورهای از این ساختمانها داشته باشیم. اهمیت این موضوع از آنجایی است که خیلی اوقات ساکنان زمانی متوجه حریق میشوند که از آغاز آن گذشته است و با این کار زودتر متوجه آن میشویم.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: این کار بیش از 35 سال است که در دنیا انجام میشود و امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی به شکل سادهتری میشود آن را انجام داد.
قدیری اضافه کرد: در نظر داریم انجام این کار را برون سپاری کنیم و با توجه به اینکه اتصال ساختمانها به این سیستم داوطلبانه است آبونمانی دریافت میشود که هم میتواند به عنوان یک منبع پایدار برای سازمان در نظر گرفته شود و هم بخشی از هزینه پیمانکار از آن پرداخت میشود. ضمن اینکه انجام این کار و هزینههایی که دارد نیز از این طریق تامین میشود.
وی همچنین به ضرورت فرهنگسازی و جلب توجه به خطرات آتش سوزی اشاره کرد و گفت: خیلی از بخشها در کشور هستند که در ساختمانهای آنها اسناد و مدارک با ارزشی نگهداری میشود و در این شرایط توجه به بحث حفاظت حریق بسیار مهم است. به عنوان مثال در یک سازمان مهم اگر مشکلی برای روشنایی به وجود بیاید به دلیل اینکه کاملا در معرض توجه قرار دارد برطرف میشود؛ اما از آنجایی که حریق همیشه اتفاق نمیافتد و به صورت میانگین هر ساختمان در طول عمر خود یکبار آتش میگیرد ممکن است به سیستم حفاظت حریق به اندازه لازم توجه نشود.
به گفته قدیری، این شرایط در حالیست که تمام این کارها و ایجاد شرایط حفاظتی برای این صورت میگیرد تا اگر روزی اتفاقی افتاد از بیشتر شدن آن جلوگیری کند. بنابراین توجه به اهمیت این مسئله و انجام کار فرهنگی در این زمینه بسیار اهمیت دارد و در سازمان آتش نشانی نیز معاونت اجتماعی برنامههایی را در نظر دارد که با همکاری رسانهها پیگیری خواهد شد. بنابراین اگر رفتار مردم در این زمینه مد نظر قرار بگیرد. بسیار بیشتر از تمهیدات ساختاری میتواند مفید باشد.
تمهیدات لازم برای ایمنی ساختمان علاءالدین هنوز انجام نشده است
- معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در مورد آخرین وضعیت ساختمان علاءالدین که چند ماه قبل دوباره به آن اخطار داده شده بود گفت: پس از اینکه برای این ساختمان اخطار دادیم مورد توجه قرار گرفت و فضای منشعب را خالی کردند ولی هنوز تمهیداتی که باید انجام دهند کامل نشده است. اگر این اتفاق نهایی نشود برای پلمب آن پیگیری خواهیم کرد.
- تعامل آتش نشانی با دستگاهها برای ایمنی بازار تهران
قدیری همچنین در مورد وضعیت ایمنی بازار تهران گفت: بسیاری از حریقهای بزرگی که در بازار رخ میدهد ناشی از مسائل مربوط به برق آن است و آتش نشانی به همراه شهرداری ناحیه 3 منطقه 12 در این زمینه همفکری کردند و قرار شد اداره برق هم تعاملاتی برای اصلاح وضعیت داشته باشد.
https://www.isna.ir/news/97013111957/